Suroviny:
1 kg mletého hovězího
1 cibule
2 stroužky česneku
2 vejce
1 hrst petrželky
sůl
1 hrst strouhanky
10 plátků anglické slaniny
chléb nebo brambory jako příloha
Postup:
K masu přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, utřený česnek, jedno celé vejce a jeden žloutek, nasekanou petrželku, osolíme a promícháme. Přidáme tolik strouhanky, aby směs držela kompaktně pohromadě, a necháme chvíli odpočinout.
Na dno pekáče naskládáme plátky slaniny, do kterých pak sekanou zabalíme. Ze směsi vytvarujeme šišku, položíme ji na slaninu a potřeme zbylým bílkem.
Plátky slaniny skládáme přes šišku sekané tak, aby se celá obalila. Sekanou podlijeme trochou vody a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 1 hodinu. Podáváme klidně jen s chlebem nebo vařenými bramborami.