Pěkně s pálivou paprikou a cibulí, to je guláš, který se v českých domácnostech těší velké oblibě. Pochutnáte si na něm i vy.
Suroviny:
800 g hovězí kližky
100 g rajského protlaku
3 lžíce pikantního kečupu
800 g cibule
2 stroužky česneku
1 velká lžíce maďarské mleté papriky
1 velká lžíce papriky na perkelt
čerstvá chilli paprička
1/2 litru vývaru
2 lžíce hladké mouky
pepř a sůl
2 lžíce oleje
Postup:
V kastrolu zpěňte nakrájenou cibuli a česnek. Vhoďte do něj očištěné a nakrájené maso.
Podlijte vývarem a duste hodinu a půl, mezitím pravidelně maso míchejte.
Po uplynutí doby přidejte do guláše papriku, protlak a kečup a osolte a opepřete. Omáčku zahustěte opraženou moukou.
Povařte ještě deset minut. A pak nechte chvíli v hrnci odležet.
Náš tip
Každá hospodyňka ví, že nejlépe chutná druhý den.