Ani rajská a paprikový lusk nesmí mezi tradičnimi omáčkami chybět.
Suroviny:
5 ks bílých paprik
500 g mletého masa
500 g rajčatového protlaku
3 lžíce másla
1 mrkev
1 smetana 33%
1 vejce
2 cibule
sáček rýže
majoránka
mletá paprika
pepř, sůl, cukr
bobkový list, nové koření, majoránka
Postup:
Papriky omyjte a odsemeňte. Mleté maso smíchejte s nakrájenou cibulí, vejcem, majoránkou, mletou paprikou, solí a pepřem. Přidejte půl hrsti rýže. Promíchejte a směsí naplňte lusky.
V hrnci si osmažte nakrájenou cibuli s nastrouhanou mrkví. Přidejte rajčatový protlak, bobkový list a nové koření (svázané do plátýnka), povařte, koření vyndejte a omáčku promixujte. Dochuťte smetanou, cukrem, pepřem a solí a mletou paprikou.
Nyní vložte lusky do omáčky a zřeďte ji trochou horké vody. Vařte přibližně třicet minut, dokud lusky nebudou měkké.