Rychlý a lahodný dezert, který i naprostý kuchařský nedouk zvládne za chvilku. Zejména děti se po něm mohou utlouct.
Suroviny:
200 g čokolády
1 šlehačka
3 bílky
50 g másla
Postup:
Čokoládu nasekejte na malé kousky a v rendlíku ji smíchejte se lžící vody. Rozehřívejte směs na velice mírném plameni, až se vytvoří hustý krém. Rendlík odstavte, směs nechte trochu vychladnout a pak do ní přimíchejte máslo. Přidejte ještě lžíci rumu a poté nechte zcela zchladnout.
Mezitím ušlehejte z bílků tuhý sníh, přidejte 3 lžíce moučkového cukru a dobře rozmíchanou směs pomalu zapracujte do čokolády.
Ušlehejte šlehačku a stejným způsobem ji opatrně vmíchejte do pěny. Rozdělte do skleniček a dejte ztuhnout na hodinu do lednice. Zdobit můžete šlehačkou a čokoládovými hoblinkami.
Příprava: 30 min
Cena za porci: 13 Kč