Eintopf je jednoduché jídlo z jednoho hrnce či kotlíku, které zvládne prakticky každý.
Suroviny na 4 porce:
● 300 g předního hovězího masa ● 300 g vepřové plece ● 2 mrkve
● 2 petržele ● 2 brambory ● 2 cibule ● 160 g zelí ● 1,5 l vývaru
● 2 lžíce másla ● 2 lžičky majoránky ● 2 lžíce petrželové natě
● sůl, pepř
Postup:
1 ) Maso a brambory nakrájejte na kostky, mrkev a petržel na kolečka, cibuli na kostičky a zelí na proužky. Vše dejte ve vrstvách do hrnce, každou vrstvu osolte a opepřete. Navrch dejte máslo.
2) Zalijte studeným vývarem, přiveďte k varu a vařte asi 60 minut. Ke konci vaření přimíchejte majoránku a nasekanou petrželku.
Příprava: 80 minut
Náročnost: ● ● ● ● ●
Cena za porci: 43 Kč