Suroviny:
1 dýně Hokkaido
700 g vepřové plece
3 lžíce oleje
1 mrkev, petržel, celer, cibule, bobkový list
sůl
10 kuliček pepře
6 kuliček nového koření
1 lžička tymiánu
200 ml červeného vína
2 lžíce rajčatového protlaku a pohankové mouky
Postup:
Vydlabeme si dýni, zbavíme ji semínek a nakrájíme na kostičky. Ohřejeme si olej na pánvi a opečeme na něm nejdříve nakrájenou mrkev, petržel a řapíkatý celer. Přidáme cibuli, kterou zpěníme.
Nakrájené maso přidáme ho do pánve a krátce opečeme. Přidáme dýni a koření. Podlijeme vše vínem a troškou vody, osolíme a za občasného míchání a podlévání dusíme pod pokličkou deset minut.
Přidáme rajčatový protlak a zahustíme pohankovou moukou, kterou si předtím rozmícháme v trošce vody, aby nám v ragú neudělala cucky.