Co k víkendovému obědu, aby si pochutnala celá rodina? Kuře – to nikdy nezklame!
Ingredience:
1 kuře (asi 900 g)
1 žemle
2 lžíce citronové šťávy
sůl a pepř
300 g směsi hub
1 velká cibule
1 svazek petrželky
1 polévková lžíce oleje
Postup:
Žemli namočte do studené vody, vymačkejte a dejte stranou. Kuře opláchněte pod tekoucí studenou vodou, osušte, pokapejte citronovou šťávou, osolte a opepřete.
Houby nakrájejte na proužky. Cibuli oloupejte a nadrobno nakrájejte. Petrželku opláchněte, osušte, lístky otrhejte od stonků a nasekejte.
Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte houby a cibuli a při střední teplotě opékejte, dokud se všechna tekutina neodpaří.
Přendejte do mísy, přidejte žemli, petrželku dobře promíchejte a ochuťte solí a pepřem.
Houbovou nádivkou po lžičkách naplňte kuře a otvor uzavřete párátkem nebo kuchyňskou nití. Kuře pečte na 200 °C asi 90 minut.
Podávejte se šťouchanými bramborami se slaninou.
Náš tip:
Kuře rozdělte na porce a podávejte obložené listy salátu a kousky rajčat.