Příprava není vůbec složitá a výsledek vám přitom učaruje.
Suroviny:
● 1,5 l kuřecího vývaru (může být i z kostky)
● 200 g libového vepřového
● 1 malá konzerva bambusových výhonků
● 1 hrst sušených hub Jidášovo ucho
● 1 hrst sušených hub šitake ● 1 menší pórek
● 1 střední mrkev ● kousek zázvoru o velikosti palce
● vejce ● 4 lžíce škrobové moučky na přípravu asijských jídel
● pikantní chilli omáčka podle chuti ● sójová omáčka
● 1 střední konzerva rajského protlaku
● tmavý třtinový cukr ● olej ● pepř ● sůl
Postup:
Houby propláchněte a zalijte vodou. Maso, bambusové výhonky, zázvor a mrkev nasekejte nadrobno. Když houby změknou, nasekejte i je. Pórek nakrájejte.
Ve woku rozpalte olej. Nejdřív orestujte zázvor, pak přidejte maso. Když zbělá, vhoďte mrkev, bambusové výhonky a houby.
Vše zalijte vývarem, vmíchejte protlak. Dále tři lžíce sójové omáčky a dle chuti i chilli omáčku. V troše vody rozmíchejte moučku a vlijte ji do polévky. Když zhoustne, rozmíchejte ve vodě vejce a také je vlijte do polévky.
Nasypejte do woku pokrájený pórek a dle chuti polévku přislaďte třtin. cukrem.
Příprava: 40 min
Cena za 1 porci: 15 Kč