Jídlo skvělé chuti má i veganskou verzi – stačí jen vynechat maso.
Suroviny:
● 1 balíček rýžového papíru
● 1 balení rýž. nudlí
● 200 g mletého vepřového
● 20 předvařených krevet
● výhonky mungo
● 1 paprika ● 1 okurka
● 2 jarní cibulky ● 1 koriandr
● 1 bazalka ● olej
Na zálivku:
● 1 lžíce rýžového octa
● 1 lžíce třtin. cukru
● stroužek česneku, chilli paprička, 1 cm zázvoru
Postup:
Krevety nechte rozmrazit. Nudle uvařte dle návodu na obalu. Propláchněte je studenou vodou, okapejte a uchovejte je v chladu.
Maso krátce osmahněte na oleji doběla.
Papriku, cibulku a mrkev nakrájejte na proužky, oloupanou okurku na nudličky, bylinky na minikousky, nudle na kratší kousky.
Rýžový papír namočte na 4 min do vlažné vody. Na namočenou placku ke kraji navrstvěte zeleninu, mungo a nudle, ke středu maso a 2 krevety. Vše posypte bylinkami.
Okraje zahněte a závitek zaviňte. Smažte na rozpáleném oleji.
Papričku rozkrojte, zbavte jadérek a s česnekem a zázvorem nasekejte nadrobno. V misce rozmíchejte se 100 ml vody ocet a cukr. Přidejte česnek, papričku a zázvor.
Příprava: 40 min
Cena za 1 porci: 25 Kč