Prostě asijská klasika, která se rozplývá na jazyku.
Suroviny:
● 4 ks kachních prsou
● 100 ml pomerančové marmelády
● 2 pomeranče oloupané a nakrájené na filátka
● sůl, pepř
● 150 ml pomerančové šťávy
● 1 kostka kuřecího bujónu
Postup:
Zahřejte troubu na 200 °C. Kachní prsa osolte a opepřete. Rozpalte nepřilnavou pánev a 5 min na ní opékejte maso kůží dolů, aby zezlátlo a uvolnilo se z něj a zpod něj co nejvíc tuku – sádla.
Předpečená prsíčka vložte do pekáčku kůží nahoru a dejte do trouby: na 15 min, pokud chcete, aby byla trochu růžová uprostřed. Po 20 min už by mělo být maso hezky propečené.
Zavařeninu vložte do rendlíku s pomerančovou šťávou a rozdrobenou kostkou bujónu. Na středním plameni je vymíchejte dohladka a přiveďte k varu. Vmíchejte pomerančová filátka. Podávejte přelité přes kachní prsa.
Podávejte s bramborami pečenými v kachním sádle, hrstí řeřichy či potočnice a/nebo s opečenými lusky cukrového hrachu.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 55 Kč