Provoňte svůj domov jablky a ještě si pochutnejte. Nenáročný dezert je ideální jako sladká rychlovka, třeba pro nečekané hosty.
Ingredience:
8 jablek
křehké těsto (například listové)
třtinový cukr
200 g švestkového džemu
Postup:
Rozprostřete tenké těsto na pečicí papír a namažte jej džemem. S džemem nešetřete a pořádně ho natřete i na okraje.
Jablka si oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, které následně vyskládejte na těsto s džemem.
Kyselejší jablka můžete lehce posypat třtinových cukrem. Pokud ale chcete zdravější a odlehčenější verzi, cukr můžete vynechat úplně.
Vložte do rozpálené trouby na 160 °C a pečte přibližně 45 minut.
Po vytažení dlouho neváhejte. Nejlépe totiž chutná ještě teplý se šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou.
Jedná se o ideální moučník, když třeba očekávate návštěvu a přitom se vám nechce péct s koláčem.
Tip redakce
Před pečením ho můžete posypat ještě mletou skořicí.Jablka se skořicí vytvoří zajímavou chuť.