Suroviny:
1 malá kachna, přibližně 1500 g
80 ml omáčky hoisin
2 lžíce medu
4 lžíce cukru moučky
2 lžičky sezamového oleje
2 lžičky sójové omáčky
Postup:
Kachnu očistěte, přelijte horkou vodou, je-li větší, můžete ji 5 minut povařit ve vodě a osušte. Smíchejte med a sójovou omáčku s trochou vody a potřete kachnu ze všech stran.
Nechte alespoň hodinu odležet v pokojové teplotě. Nejlepší ovšem bude nechat ji odpočívat přes noc.
Na pánvi rozpalte sezamový olej, přidejte hoisin omáčku, cukr a vroucí vodu (na 500 g masa 500 ml vody) a asi 3 minuty na mírném ohni povařte, aby vám omáčka zhoustla.
Nechte vychladnout a dejte do lednice. Troubu předehřejte na 190 °C a pečte kachnu asi 30 minut, poté ji obraťte a pečte dalších 20 minut, zase obraťte a pečte tak dlouho, dokud není měkká a nemá křupavou kůrku.
Upečenou kachnu nechte 10 minut vychladnout. Poté ji rozpulte, zbavte žeberních kostiček a páteře a nasekejte na menší kousky.
Urovnejte je na teplou podložku nebo servírovací mísu a přelijte vypečenou šťávou. Nebo můžete podávat šťávu zvlášť a každý si svou porci přelije sám.