Tenhle guláš můžete připravit i z vepřového masa, doba přípravy se tak zkrátí.
Potřebujete:
✿ 600 g hovězí kližky
✿ 2–3 lžíce vepřového sádla
✿ 4 cibule
✿ 5 stroužků česneku
✿ 1 lžíci sladké mleté papriky
✿ 1 lžičku mleté pálivé papriky
✿ 1 lžíci rajčatového protlaku
✿ 2 mrkve
✿ 5 brambor
✿ sůl, pepř
✿ petrželku
1) Maso nakrájejte na kostky. V kastrolu zpěňte na rozehřátém sádle nakrájenou cibuli a česnek, přidejte maso a zprudka ho za stálého míchání ze všech stran opečte, až se zatáhne. Chvíli ještě opékejte na mírnějším ohni, dokud se šťáva nevydusí.
2) Maso osolte, odstavte z ohně a vmíchejte obě mleté papriky, přidejte protlak a podlijte trochou vody, vraťte na oheň a pod poklicí duste doměkka.
3) Poté přidejte na kostky nakrájené brambory, mrkev a duste asi 20 minut doměkka. Nakonec dochuťte solí a pepřem a podávejte s čerstvou petrželkou a třeba i s pečivem nebo chlebem.