Babiččina klasika dobře chutná, ale i krásně vypadá.
Suroviny:
300 g polohrubé mouky
100 g moučkového cukru
70 g másla
1 vejce
1 žloutek
2 lžíce mléka
1 lžíce octa
1 balíček prášku do pečiva
Náplň:
6 jablek
2 lžíce krystalového cukru
lžíce skořice
200 ml zavařeniny
vanilkový cukr
Postup:
Do mouky s práškem do pečiva rozkrájejte máslo, přidejte cukr, vejce, žloutek, mléko a ocet. Vypracujte těsto, jeho 2/3 rozválejte a vyložte jím vymazanou dortovou formu. Vyrobte zvýšené okraje.
Poklaďte těsto jablečnou náplní a ze zbytku těsta vytvořte mřížky – okénka ozdobte a pečte při 200 °C.
Postup, jablečná náplň:
Jablka pokrájejte na plátky, podlijte vodou, zasypte dvěma lžícemi krystalu a duste, ale ne do kaše. Do zchladlé náplně vmíchejte skořici.
Doba přípravy: 45 min
Cena: 80 Kč