Mleté maso je vděčné a velmi univerzální. Je ideální na obědy do práce.
Suroviny:
Na masovou směs:
cibule a mrkev
lžíce oleje
400 g hovězího mletého masa
400 g sterilovaných rajčat
2 lžíce protlaku
1,5 dcl hovězího vývaru
lžička oregana
Na bramborovou kaši:
750 g brambor
200 g kořenové petržele
½ dcl mléka
75g másla
2 lžičky křenu
Postup:
Nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou mrkev orestujte v pánvi na rozehřátém oleji. Přidejte maso a restujte. Přidejte rajčata z konzervy, protlak a vývar, osolte, opepřete, ochuťte oreganem a poduste asi 30 minut.
Brambory a petržel nakrájejte na kousky a uvařte v osolené vodě doměkka. Sceďte je, zalijte horkým mlékem, přidejte máslo a vše rozšťouchejte na kaši. Osolte ji, opepřete a vmíchejte do ní smetanový křen.
Masovou směs rozprostřete na dno zapékací mísy. Rozetřete na ni připravenou kaši. Vše vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 30 minut dozlatova.Přejeme dobrou chuť.
Něco navíc
Porcujte tak, že naberete celou dávku, kaši i maso, najednou na talíř nebo do krabičky.