Využijte česnek i pro své zdraví, zvlášť teď na podzim. Nejenže skvěle chutná, ale navíc má léčivé účinky.
Suroviny:
500 g špaget
4 ks česneku
1 ks cibule
sůl
olivový olej
bazalka
Postup:
Špagety uvařte v bohatě osollené vodě al dente (lehce na skus, tedy ne úplně doměkka). Během varu si na větším množství olivového oleje zpěňte cibulku a přihoďte na plátky nakrájené celé 4 paličky česneku (na osobu 1 palička – ne stroužek).
Smažte tak dlouho, až česnek ztratí štiplavost. Oleje by mělo být v pánvi asi 2 cm. Pak přihoďte několik hrstí (podle chuti) nasekané čerstvé bazalky, stáhněte z ohně a přimíchejte uvařené špagety.
Vzhledem k tomu, že oleje se dává relativně dost, doporučujeme použít opravdu kvalitní (zdravější) olivový olej.