Báječná pochoutka, která lze jednoduše zabalit s sebou do práce a pořádně si ji vychutnat.
Suroviny:
5 housek
100 g eidamu
100 g krůtí šunky
mozzarella
hrnek mrazené kukuřice
2 vejce
1 rajče
Postup:
Housky rozkrojte tak, aby zůstala jen tenká „poklička“ a vyšší spodek. Ze spodní části pak vydlabejte střídku a dejte ji do misky, velké tak, aby v ní šly smíchat všechny suroviny.
Ke střídce přidejte vajíčka, nastrouhaný eidam, na kostičky pokrájenou mozzarellu, šunku i rajče, přisypejte kukuřici, okořeňte a vše smíchejte.
Hmotou pak naplňte housky a bez vrchní části je dejte zapéct. Vršek do trouby nedávejte, byl by příliš tvrdý. Pečte při 180 stupních asi 15 minut, až hmota zpevní a zezlátne. Pak přiklopte, nechte vychladnout.