Lehká chuť s pikantními tóny parmezánu a sametová struktura vás dostanou. Tohle rizoto odteď budete dělat pravidelně.
Suroviny:
● 1000 g dýně oloupané a nakrájené na kostky
● 300 g kulatozrnné rýže na rizoto
● 1 cibule
● sůl ● pepř
● 120 g mascarpone
● 150 g parmezánu
● 70 g másla
● 250 ml bílého vína
● 1500 ml kuřecího vývaru
Postup:
Cibuli nakrájejte na drobné kousky. V kastrolu se silnějším dnem rozpusťte máslo a nechte na něm cibuli změknout. Přidejte na kostky nakrájenou dýni a opékejte ji deset minut. Přisypte rýži i víno a za stálého míchání nechte část vína odpařit.
Postupně, asi po 250 ml, přilévejte horký vývar, další dávku vždy, když se předchozí vstřebá. Rizoto vařte tak dlouho, dokud není rýže „al dente“, to znamená poloměkká.
Poté vmíchejte jemně nastrouhaný parmezán, rizoto rozdělte na talíře, ozdobte lžící mascarpone a podávejte.
Náš tip: Můžete také mascarpone vmíchat do rizota a ozdobit ho hoblinkami parmezánu a opraženými dýňovými semeny.
Příprava: 35 min
Cena: 70 Kč