Pikantní dobrota, která chutná a umí prohřát pěkně zevnitř…
Suroviny:
● 4 kuřecí prsní řízky
● 1 menší dýně
● 1 mrkev
● 500 ml kokosového mléka
● čerstvý zázvor
● 2 lžíce rybí omáčky
● 500 ml kuřecího vývaru
● rýžové nudle ● sůl
Na kořenicí pastu:
● zázvor
● 3 stroužky česneku
● 4 jarní cibulky
● chilli paprička
● limetková šťáva
● 1 lžíce kurkumy
● nasekaný koriandr
● 2 lžíce rybí omáčky
● 1 lžíce sójové omáčky
● 1 lžíce sezamového oleje
Postup:
Do hrnce nalijte kokosové mléko a 200 ml vody. Dál rybí omáčku a nakrájený zázvor. Vše přiveďte k varu a vložte kuřecí prsíčka. Pod bodem varu je nechte vařit 8 min.
Připravte pastu – z papričky odstraňte semínka i blanky a rozmixujte je na krémovou pastu.
Po 8 min tažení masa hrnec odstavte, maso vyjměte a odstraňte zázvor. Přidejte 300 ml vývaru a kořenicí pastu. Vše promíchejte a přiveďte k varu.
Dýni rozkrojte, oloupejte a bez semen nakrájejte, obdobně i mrkev. Vsypte do polévky. K měkké zelenině přidejte natrhané maso, příp. i rýžové nudle.
Příprava: 15 min
Cena za 1 porci: 80 Kč