Nešetřete kmínem – kuřecí tak získá příchuť pečené kachny.
Potřebujete:
✿ 500 g sterilovaného zelí
✿ 2 cibule
✿ 8 kuřecích paliček
✿ 4 stroužky česneku
✿ sůl, pepř
✿ mletou sladkou papriku
✿ kmín
✿ čerstvý polníček
1) Zelí sceďte, nechte ho okapat. Cibuli oloupejte, nasekejte najemno a rozprostřete ji na dno pekáčku nebo zapékací mísy. 2 stroužky česneku nakrájejte na kousky, smíchejte je se zelím a rozprostřete na cibuli.
2) Kuřecí paličky omyjte, osušte a ze všech stran je potřete prolisovanými dvěma stroužky česneku, osolte, opepřete a okořeňte paprikou a kmínem. Pak je položte na vrstvu zelí do pekáčku.
3) Přiklopte a pečte při 180 °C asi 45 minut, odklopte a asi 30 minut dopečte, aby se vytvořila kůrčička. Při pečení podlévejte. Podávejte s lístky polníčku, bramborovým knedlíkem nebo kaší.