Omega-3 mastné kyseliny a vitamin D v lososovi působí protizánětlivě a posilují imunitu. Citrusy jsou zdrojem řady vitaminů.
Ingredience:
500 g menších brambor
olivový olej
800 g filetů z lososa vcelku
sůl, pepř
1 limetka, 1 citron
2 lžíce hladkolisté petrželky
Postup:
Brambory očistěte kartáčkem pod tekoucí studenou vodou, nakrájejte je na měsíčky a uvařte v osolené vodě do poloměkka. Pak je sceďte, zakápněte olivovým olejem a zlehka promíchejte.
Lososa osušte papírovou utěrkou, osolte, opepřete, lehce potřete olivovým olejem a posypejte hladkolistou petrželkou.
Filet položte kůží dolů do zapékací mísy, poklaďte ho plátky citronu a limety, obložte předvařenými bramborami a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut.