Stačí kupa cibule a dobrý vývar a výtečnou polévku s výraznou chutí máte na stole.
Suroviny na 6 porcí:
● 1 kg cibule
● 1,2 l hovězího vývaru
● 100 ml bílého vína
● 50 g másla
● 2 lžíce hladké mouky
● bagetka
● 200 g sýra
● tymián
● sůl, pepř
Postup:
1) V hrnci rozpusťte máslo, přidejte cibuli nakrájenou na měsíčky, osolte a duste 15 minut. Občas promíchejte. Poté poklici sundejte a nechte cibuli 50 minut karamelizovat. Průběžně míchejte.
2) Cibuli zaprašte moukou a 2 minuty restujte. Zalijte vínem, 2 minuty restujte a zalijte vývarem. Přidejte tymián a vařte 30 minut. Osolte a opepřete. Servírujte s bagetkou a rozpečeným sýrem.