Můžete si je dopřát jako samostatnou vegetariánskou večeři, ale chutnají také jako příloha k masu.
Potřebujete:
● 150 g hub (hřiby, žampiony, suchohřiby apod.)
● 2 ks šalotky
● 500 g brambor
● mletý pepř
● 70 g zakysané smetany
● 50 ml vývaru
● 50 g tvrdého sýru
● jarní cibulku
● pažitku
● petržel na posypání
● sůl
Postup:
Houby důkladně očistěte a nakrájejte na plátky, šalotky nasekejte najemno. Brambory oloupejte a nakrájejte na poloviny nebo na plátky.
Houby, brambory a šalotku promíchejte, vložte do mělké zapékací mísy, ochuťte pepřem a přelijte smetanou smíchanou s vývarem. Povrch posypejte nastrouhaným sýrem.
Zapečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 45 minut. Nakonec ozdobte nasekanou jarní cibulkou, pažitkou nebo petrželkou a podávejte.