Samotná příprava výborných povidel vám nezabere moc času – skoro o vše se postará trouba.
Potřebujete:
✿ 4 kg švestek
✿ 500 g třtinového nebo krupicového cukru
✿ 350 ml octa
✿ kokosový olej
1) Švestky pečlivě omyjte, vypeckujte a umelte na mlýnku na maso nebo rozmixujte tyčovým mixérem, ale pouze nahrubo, ať nevytvoříte kaši a povidla mají náležitou strukturu. Pomleté švestky smíchejte v misce s octem a cukrem.
2) Pekáček vymažte kokosovým olejem a vlijte do něj připravenou směs. Pekáč vložte do trouby, kterou jste předtím včas předehřáli na 180 ºC a pečte 4–6 hodin podle toho, kolik šťávy švestky pustí. Pečte bez míchání.
3) Horká povidla přendejte do čistých sklenic, uzavřete je a otočte dnem vzhůru. Zakryjte utěrkou a nechte úplně vychladnout