Opulentní večeře či oběd v americkém stylu.
Suroviny:
● 500 g mletého masa mix
● 4 ks sezamových housek na hamburgery
● ledový salát
● 4 plátky sýru čedar
● 1 cibule
● 2 ks rajčat
● 4 plátky anglické slaniny
● 4 lžíce tatarské omáčky
● 1 balení kečupu
● 1 lžička soli
● 1 lžička pepře
Postup:
Mleté maso důkladně promíchejte s pepřem, solí a worcesterovou omáčkou. Poté z masa vytvořte čtyři placičky o výšce 1–2 cm a průměru asi 15 cm. Počítejte s tím, že při pečení se zmenší zhruba na velikost housek.
Rozložte na plech housky a nasucho je opečte v troubě.
Karbanátky pečte na pánvi na středním plameni, asi 2 minuty z každé strany. Na poslední minutu položte na maso plátek čedaru.
Na opečenou housku dejte kečup, na druhou půlku lžíci tatarky. Položte na housku maso se sýrem, ozdobte cibulí, rajčetem, slaninou či okurkou a ledovým salátem. Přiklopte druhou půlkou housky.