Výtečná rychlá švestková pomazánka potěší malé i velké. Navíc má velmi univerzální využití.
Ingredience:
1,5 kg hodně zralých švestek
250 g cukru krupice
250 g třtinového cukru
1 sáček vanilkového cukru
100–150 g 60% čokolády
rum dle chuti
Postup:
Švestky postupně vypeckujte, rychle přiveďte k varu a vařte zhruba 15 minut doměkka. (Budou-li mít hodně šťávy, část z ní slijte.)
Po vychladnutí švestky rozmixujte tyčovým mixérem, vmíchejte všechen cukr, čokoládu a podle chuti i rum a nechte 24 hodin rozležet při pokojové teplotě.
Znovu rozmixujte a potom švestkovou pomazánku naplňte do skleniček a sterilujte 15 minut při
80 °C. A máte hotovo, přejeme dobrou chuť!
Náš tip:
Pomazánku můžete dávat do jogurtu, smíchat s tvarohem a namazat na chleba.