Vyzkoušejte klasický závin trochu jinak – jablka a těsto zůstávají, ale přidejte marcipán.
Ingredience:
1 balení listového těsta
250 g bílého marcipánu
3 jablka
šťáva z citronu
1 lžička cukru moučka
Postup:
Předehřejte troubu na 200 °C. Rozviňte těsto na pečicí formu, posypejte nahrubo nastrouhaným marcipánem a nechte volné 2,5 cm podél okrajů po stranách.
Polovinu jablka nakrájejte na tenké plátky. Zbytek, který již nešlo řezat, umístěte do rohu těsta na marcipán. Potom přikládejte další plátky a lehce je vždy přimáčkněte do těsta. Stejně pokračujte se zbývajícími polovinami jablek do kruhu.
Na závěr je poprašte moučkovým cukrem. Celý koláč nyní přesuňte do trouby a pečte asi 30 minut, nebo dokud nebude těsto zlaté a jablka měkká. Po vytažení ho nechte vychladnout a můžete podávat.
Tip redakce
Koláč podávejte s čerstvou kávou nebo čajem.