Kdo by neměl rád jemné maso lososa! Úprava na grilu je šetrná a zachová jeho cenné látky.
Potřebujete:
✿ 600 g lososa bez kůže
✿ 2 citrony (nebo papriku, cuketu…)
✿ 60 ml olivového oleje
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1 lžičku dijonské hořčice
✿ sůl, pepř
✿ hrst petrželky
1. Lososa omyjte, osušte a nakrájejte na větší kostky. Citrony omyjte a nakrájejte na kolečka. Olivový olej smíchejte s prolisovaným česnekem, nasekanou petrželkou a dijonskou hořčicí, dochuťte solí a pepřem.
2. Kostky lososa napichujte na grilovací špejle nebo jehly vždy střídavě a kolečkem citronu přeloženým na polovinu. Pokud máte raději zeleninu, použijte papriky nebo cukety nakrájené na větší kousky či kolečka.
3. Lososa potřete připravenou marinádou a dejte ho na gril rozpálený na střední teplotu. Opékejte ze všech stran celkem 8–10 minut, aby bylo maso bělavé, nepřepečte ho, bylo by tuhé. Podávejte s citronem a bylinkami.