Lívanečky z ricotty jsou úžasně vláčné a křehké a jsou připravené za chvíli.
Potřebujete:
✿ 3 vejce
✿ 250 g ricotty
✿ 250 ml mléka
✿ 120 g hladké mouky
✿ 1 lžičku prášku do pečiva
✿ máslo nebo ghí
✿ javorový sirup
✿ čerstvé ovoce
✿ lístky meduňky
Postup:
1) Rozklepněte vejce a oddělte žloutky od bílků. Do mixéru dejte žloutky, ricottu, mléko a vše rozmixujte. Mouku a prášek do pečiva prosejte do mísy, vlijte vaječnou směs a umíchejte hladké těsto.
2) Z vaječných bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do těsta. V pánvi či lívanečníku rozpusťte kousek másla či ghí a smažte lívance z obou stran dozlatova.
3) Lívance zakápněte javorovým sirupem a podávejte s čerstvým ovocem (jahody, borůvky, maliny, ostružiny…), případně ozdobte lístky meduňky.