Kuře a meruňky k sobě prostě pasují. Pokud jste tuto kombinaci ještě neochutnali, tak neváhejte. Dost možná to ocení i vaše rodina nebo přátelé.
Ingredience:
4 porce kuřecích prsou
4 meruňky
4 lžíce medu
2 lžíce sójové omáčky
olej a sůl
10 kusů hřebíčku
1 stroužek česneku
skořice mletá
čerstvá petržel
Postup:
Hřebíčky roztlučte v hmoždíři a prosejte do misky. Přidejte špetku mleté skořice, prolisovaný stroužek česneku a olej (asi 4 lžíce), lehce osolte a dobře promíchejte.
Kuřecí maso omyjte, osušte, opatrně naklepejte a potřete připravenou směsí koření, oleje a česneku. Ochucené maso uložte v chladu a nechte asi 2 hodiny marinovat.
Odleželá kuřecí prsa vložte do rozehřáté pánve a zprudka je z jedné strany opečte.
Obraťte je, přidejte rozpůlené a vypeckované meruňky nakrájené na měsíčky, pánev zakryjte poklicí a maso s meruňkami poduste asi 5 minut. Pak přilijte med a sójovou omáčku a již jen krátce prohřejte. Nakonec naservírované maso posypejte čerstvou nasekanou petrželkou.