Díky své neutrální chuti můžete cuketu použít právě i do sladkých moučníků, kterým dodá příjemnou šťavnatost.
Ingredience:
400 g cukety
350 g polohrubé mouky
250 g cukru
3 vejce
1,5 balíčku prášku do pečiva
200 ml oleje
mletá skořice, kokos, oříšky, rozinky (nebo cokoli máte rádi v korpusu)
Postup:
Cuketu nastrouhejte najemno a nechte „vypotit“ asi 15 minut, pak z ní vymačkejte přebytečnou vodu. V misce si z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
V druhé míse utřete žlutky s cukrem a postupně přidejte olej, nastrouhanou cuketu a mouku promíchanou s práškem do pečiva a skořicí.
Následuje čas pro vaše laskominy – přidat můžete to, co máte rádi – rozinky, čokoládové pecičky aj. Skvěle chutná ale i jen tak. Do cuketového těsta velmi jemně všlehejte sníh z bílků.
Těsto nalijte do tukem vymazané a moukou vysypané kulaté formy a posypejte ořechy a kokosem. Pečte ve vyhřáté troubě na 170 °C zhruba 40 minut.
Náš tip
Pokud na ukrojený kousek dezertu přidáte kopeček čerstvé šlechačky, určitě neuděláte chybu a hosty tím velmi potěšíte.