Suroviny:
10 klobás
10 plátků slaniny
50 g sýra eidam (obsah tuku 30 %)
1 lžíce francouzské hořčice
1 lžíce kečupu
Postup:
Tvrdý sýr nakrájíme na proužky. Každou klobásku nařízneme napříč a vložíme do ní kousek sýra.
Smícháme kečup s hořčicí a touto směsí potřeme všechny plátky slaniny. Naplněné klobásky důkladně ovineme slaninou. Aby slanina dobře držela, můžeme ji ke klobáskám připevnit párátkem.
Klobásky ve slanině položíme na gril a pečeme, dokud se slanina nepropeče a sýr nerozteče.
Hermelín dozlatova
Když ve velkých vedrech nemáme chuť na maso, tato smetanová lahůdka ho může důstojně nahradit. Hermelín před grilováním lehce potřeme olejem, příp. směsí oleje a vhodného koření (bylinek, česneku, citronu).
Jakmile je sýr na dotyk měkký, je hotový a můžeme ho sundat z grilu. Můžeme přidat švestkovou omáčku a polijeme oblíbenou salsou. A když není zrovna počasí na gril, dáme hermelín do trouby, bude stejně výborný jako ten z grilu!