Suroviny:
600 g kuřecích prsou bez kůže
3 papriky
3 menší cibule
1 konzerva ananasu nebo jeden menší čerstvý
Marináda:
¼ hrnku šťávy z ananasu
2 lžíce sójové omáčky
3 lžíce medu
2 lžíce vinného octa
1 lžíce sezamového oleje
¼ lžičky sušeného mletého zázvoru a sušeného česneku
2 lžíce olivového oleje
Postup:
Ananas z konzervy slijeme a ananasovou šťávu uschováme. Na marinádu smícháme 1/4 hrnku ananasové šťávy, sójovku, med, ocet, sezamový olej, zázvor, česnek a olivový olej.
Každý řízek naporcujeme na 6 kousků a ty dáme do marinády, promícháme, přikryjeme a dáme do lednice na 4–8 hodin odležet.
Papriky očistíme a nakrájíme na kostky. Cibule nakrájíme na čtvrtky. Na špízové jehly napícháme střídavě kostky masa, ananasu, papriky a cibule. Pokud používáme dřevěné jehly, nezapomeneme je 30 minut předem nasáknout ve vodě.
Rozehřejeme gril na střední teplotu. Grilovací mřížku lehce potřeme olejem a rozložíme na ni špízy. Grilujeme ze všech stran 12–15 minut, až bude maso propečené. Maso průběžně potíráme omáčkou.