Ragú připravené jen z lesních hub je prostě lahůdka – to musíte zkusit.
Potřebujete:
✿ 300 g směsi lesních hub
✿ 50 g hřibů
✿ 50 g lišek
✿ 120 g oloupané cibule
✿ 40 g sádla
✿ 300 ml smetany, min. 31%
✿ 2 stroužky česneku
✿ 5 snítek tymiánu
✿ 2 snítky majoránky
✿ ¼ lžičky drceného kmínu
✿ pepř, sůl
1) Houby očistěte a nakrájejte na osminy. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno, tymián a majoránku odrhněte.
2) V pánvi na středním ohni rozehřejte sádlo, přidejte česnek a cibuli a nechte za častého míchání zpěnit. Přidejte houby a 3 minuty restujte. Pak přidejte sůl, pepř, kmín a tymián, promíchejte a restujte, dokud se nevyvaří voda, kterou houby pustily.
3) Přilijte smetanu a nechte ji svařit asi na polovinu objemu. Nakonec vmíchejte lístky majoránky. Podávejte s noky, rýží, těstovinami nebo brambory.