Podávejte ozdobené čerstvým tymiánem nebo jinými bylinkami.
Ingredience: 1 listové těsto, 6 lžiček dijonské hořčice, 50 g čedaru, 2 velké zelené cukety,2 velké žluté cukety, 2–3 mrkve, 4 lžíce olivového oleje, 2–3 stroužky česneku, sůl, pepř, sušený tymián
Postup: Křehkým těstem vyložte zapékací mísu a dno po celé ploše propíchejte vidličkou. Poté ho potřete 4 lžičkami hořčice a posypejte strouhaným sýrem. Cukety omyjte a osušte – v žádném případě je neloupejte – sytější slupka vytvoří krásnou barevnost koláče.
Naopak mrkve omyjte i oloupejte. Pak cukety i mrkve po straně nakrájejte na tenké plátky a zlehka je nasolte.
Jeden zelený plátek srolujte dokola a dejte ho doprostřed koláče, kolem omotejte žlutý plátek, dále pak mrkev a poté zelený plátek až do spotřebování všech plátků.
Olivový olej nalijte do mističky a promíchejte ho se zbytkem hořčice, česnekem, solí a pepřem. Vzniklou směsí důkladně potřete celý vršek koláče. Posypejte sušeným tymiánem a poté pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. A máte hotovo.