Můžete ji udělat pro návštěvu nebo rodině v neděli po obědě.
Příprava: 40 minut + odležení
Náročnost: **
Cena za porci: 11 Kč
Suroviny na 10 porcí
Na těsto
– 5 vajec
– 5 lžic krystal cukru
– 4 lžíce polohrubé mouky
– 1 lžíce holandského kakaa
– 1 lžička prášku do pečiva
– 2 lžíce vody
– špetka soli
Na náplň
– 500 g měkkého tvarohu
– 1 vanilkový cukr
– 2 lžíce moučkového cukru
– 70 g másla
Postup
1. Bílky vyšlehejte se špetkou soli. Zašlehejte cukr, po jednom přidejte žloutky, vodu, prosátou mouku s práškem do pečiva a kakao. Pečte na plechu s pečicím papírem při 180 ºC 20 minut. Teplou roládu srolujte i s papírem a zabalte do vlhké utěrky.
2. Suroviny na náplň vyšlehejte. Roládu rozviňte, potřete náplní a srolujte. Odložte do chladu.