Drůbeží maso je lehce stravitelné a plné bílkovin. Ideální je upravit ho grilováním nebo pečením jen s minimem tuku.
Příprava: 50 min
Náročnost: x x
Cena: 60 Kč
Potřebujete:
400 g kuřecích prsou
5 lžic olivového oleje
1 stroužek česneku
špetku rozmarýnu
šťáva ze 1/4 citronu
sůl
drcený barevný pepř
1. Kuřecí prsa podélně rozkrojte napůl a osolte je z obou stran. Do olivového oleje přidejte prolisovaný česnek, špetku soli, rozmarýnu, pepř a citronovou šťávu.
2. Olejovou směsí potřete kuřecí prsa a chvilku nechte vstřebat. Pak maso položte na rozpálený gril a ogrilujeme z každé strany 2–3 minuty dozlatova.
3. Ke steakům podávejte jako přílohu jakoukoli zeleninu – čerstvou nebo vařenou, výborně chutná také grilovaná.