Tradiční rajskou omáčku umí snad každý. Vyzkoušejte ale náš recept, který je výjimečný tím, že obsahuje méně ingrediencí než klasický recept.
Ingredience: 1 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 500 ml masového vývaru, sůl, špetka cukru, 750 g předního libového hovězího masa, knedlíky, rýže nebo těstoviny
Postup: Máslo rozehřejte v silnostěnném kastrolu. Zasypejte moukou, dobře rozmíchejte a nechte 2 až 3 minuty smažit. Po částech přilévejte studený vývar a základ rozšlehávejte metlou. Pomalu přiveďte k varu, na mírném stupni vařte 15 až 20 minut.
Rajčata zbavte slupky a rozkrájejte. Mírně osolené je vařte asi 15 minut, až se rozvaří. Do základu prolisujte uvařená rajčata a ještě asi 10 minut vařte. Podávejte s masem a přílohou.