Mleté maso nemusíte grilovat pouze jako náplň do hamburgerů. Připravte si dobré karbanátky, které oživíte zajímavou marinádou.
Ingredience: 500 g mletého hovězího masa, 1 žloutek, 2 lžíce mléka, 3 kusy jarní cibulky , sůl, pepř
NA MARINÁDU: 4 lžíce extra panenského olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 lžíce citronové šťávy, meduňka, pečivo, koření
Postup: Mleté hovězí maso smíchejte ve větší míse se žloutkem, mlékem a nasekanou jarní cibulkou. Dochuťte solí a pepřem.
Pořádně propracujte a nechte chvíli uležet. Poté vytvarujte placičky a grilujte je z obou stran dozlatova po dobu asi 5 minut.
Mezitím si připravte marinádu z oleje, na plátky nakrájeného česneku, citronové šťávy, soli, pepře a čerstvě nasekané meduňky.
Ugrilované maso potřete marinádou a nechte chvíli odpočinout. Podávejte s pečivem a domácím salátkem.
Na ten si natrhejte umytý listový salát nebo rukolu. V misce smíchejte lžičku medu, dvě lžíce oleje, citronovou šťávu, trochu soli a lžičku dijonské hořčice.