Ozdobte váš velikonoční stůl luxusním sladkým moučníkem.
Příprava: 50 minut + kynutí
Náročnost: ***
Cena za porci: 14 Kč
Suroviny na 16 porcí
Na těsto
– 500 g hladké mouky
– 1 kostka droždí
– 1 vejce
– 60 g cukru
– 60 g rozpuštěného másla
– 4 lžíce oleje
– 250 ml vlažného mléka
Na náplň
– 50 g mletých pistácií
– 50 g mletých mandlí
– 70 g mletých vlašských ořechů
– 150 g nastrouhaného marcipánu
– 1 lžička skořice
Postup
1. Z přísad vypracujte těsto a nechte ho vykynout. Poté ho rozdělte na dva díly, vyválejte je a posypte ořechy, marcipánem a skořicí.
2. Záviny srolujte, podélně rozřízněte a z půlek upleťte copy. Stočte do věnce a pomašlujte vejcem. Pečte při 180 ºC asi 35 minut.