Pizza plná sýru a smetany se vám bude rozplývat na jazyku.
Příprava: 40 minut + kynutí
Náročnost: **
Cena: 90 Kč
Suroviny
Na těsto
– 250 g hladké mouky
– 125 ml vlažné vody
– ¼ droždí
– 1 lžíce olivového oleje
– špetka soli
– špetka cukru
Na náplň
– 50 ml smetany ke šlehání
– 50 g eidamu
– ½ balení nivy
– 50 g čedaru
– 50 g uzeného sýra
– 50 g mozzarelly
– oregano
Postup
1. Do vody rozdrobte droždí, přisypte cukr a nechte vzejít. Smíchejte moukou, sůl, olej, kvásek a vypracujte těsto, které nechte 60 minut kynout.
2. Těsto rozválejte, potřete smetanou a rozložte na něj jednotlivé sýry. Posypte lehce oreganem.
3. Pečte při 220 ºC asi 15 minut.