Vynikající křidélka naložená v pikantní marinádě ochucené medem a kořením.
Příprava: 35 minut + 1 hod marinování
Náročnost: *
Cena za porci: 25 Kč
Suroviny na 4 porce
– 1 kg kuřecích křidélek
– 4 lžíce ostrého kečupu
– 2 lžíce oleje
– 1 lžíce medu
– 1 lžíce tabasca
– 1 lžíce sójové omáčky
– 1 lžíce hořčice
– 2 stroužky česneku
– sůl, pepř
Postup
1. Česnek utřete. Přidejte kečup, olej, med, sójovou omáčku, tabasco, hořčici a trošku soli a pepře a promíchejte.
2. Kuřecí křídla omyjte, osušte, dejte do mísy a přelijte marinádou. Nechte alespoň hodinu odležet v lednici.
3. Křídla rozložte na plech a pečte v rozpálené troubě na 180 ºC asi 25 minut.