Ať ruský, polský nebo ukrajinský, boršč patří mezi oblíbené polévky na celém světě.
Příprava: 1 hod 50 minut
Náročnost: **
Cena za porci: 41 Kč
Suroviny na 4 porce
– 200 g brambor
– 200 g zelí
– 100 g mrkve
– 2 bobkové listy
– 300 g červené řepy
– 500 g hovězího masa na kosti
– 2 stroužky česneku
– 1 cibule
– 200 g kapusty
– 2 lžíce rajčatového protlak
– 5 kuliček celého černého koření
– sůl
Postup
1. Maso umyjte, vložte do hrnce s vodou a vařte 90 minut. Ke konci vaření přidejte celé černé koření a bobkový list. Maso vyjměte, rozdrobte rukama a přidejte do scezeného vývaru. Přidejte nakrájené brambory a zelí a vařte 15 minut.
2. Orestuje nasekanou cibuli a nastrouhanou mrkev a řepu. Přidejte asi 2 naběračky vývaru a protlak. Osolte a opepřete. Po změknutí přidejte do hrnce a krátce povařte.