Jestli se dají přezrálé banány na něco využít, určitě je to typický banánový chlebíček. Jeho chuť je naprosto fantastická a hořká čokoláda mu dodá pořádný šmrnc.
Ingredience: 4 zralé banány, 100 g třtinového cukru, 100 g změklého másla, 2 vejce, 100 ml mléka, 50 g hořké čokolády, 130 g hladké špaldové mouky, 5 lžic holandského kakaa, 1 kypřicí prášek, 1 lžíce perníkového koření, sůl, hrubá mouka na vysypání formy
Postup: Troubu předehřejte na 165 °C. Formu na chlebíček vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou. Banány oloupejte, polovinu jednoho banánu schovejte k dozdobení a zbytek vložte do mísy.
Máslo utřete s cukrem a postupně zapracujte vejce. Pak tuto směs smíchejte s rozmačkanými banány a čokoládou nasekanou na malé kousky. V jiné míse smíchejte všechny suché ingredience.
Nakonec obě směsi smíchejte v hladké těsto. Těsto vlijte do formy. Ozdobte banánem a pečte 50 minut.