Máte chuť na něco sladkého, ale nechce se vám pouštět troubu? Tak hurá do „nepečení“! Vláčné a zároveň křupavé řezy zvládne každý a vmrazáku je můžete mít v pohotovosti i několik měsíců.
Ingredience: 200 g hotových čokoládových sušenek, ½ plechovky kondenzovaného mléka, 100 g másla, 200 g čokolády s lískovými oříšky, 1 hrst lískových oříšků, 200 g čokolády
Postup: Sušenky rozdrťte na jemné drobky. Oříškovou čokoládu rozehřejte s máslem na mírném ohni v kastrolu. K rozdrceným sušenkám v míse přidejte rozpuštěnou čokoládu s máslem, kondenzované mléko s oříšky, a kovovou lžící dobře promíchejte.
Vlijte do připravené formy a pomocí dvou lžic směs dobře rozetřete až k okrajům formy. Zbylou čokoládu rovněž rozehřejte a přelijte jí směs ve formě. Vložte nejméně na 1 hodinu do ledničky a po ztuhnutí krájejte na řezy.