Domácí kečup budete mít připravený raz dva. Stačí naházet do hrnce všechny ingredience a za chvíli je hotovo. Tento kečup je zdravý a bez obávaných „éček“.
Ingredience: loupaná rajčata, 1 jablko, 1 cibule, 1 stonek řapíkatého celeru, 3 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce octa, hřebíček, nové koření, hořčičné semínko, 1 špetka tymiánu, 1 špetka skořice, pepř, sůl, bobkový list
Postup: Všechny ingredience dejte do většího hrnce nebo rendlíčku, přiklopte a nechte na středním plameni vařit asi 20 minut, než se rozvaří a omáčka trochu zhoustne.
Měla by hustotou alespoň trochu připomínat kečup. Můžete si pomoct tyčovým mixérem, ale vyndejte předtím nové koření, hřebíček a bobkový list.
Nechte jej vychladnout a poté ho můžete začít používat jako klasický kečup. Můžete ho i zavařit a nechat si ho na později.