Že jste tuhle delikatesu nezkoušeli nikdy připravit? Všechno je jednou poprvé. Zkuste tuto variaci s jablkem a ořechy.
Ingredience: 500 g kuřecích jater, 200 ml bílého vína, 100 ml smetany, 250 g slaniny, 1 jablko, 2 cibule, sůl, pepř, 2 bobkové listy, 1 hrst vlašských ořechů, máslo
Postup: Jablka oloupejte a nakrájejte na kostky. Slaninu a cibuli nasekejte nadrobno. Játra nakrájejte na kostičky. Na pánvi rozehřejte máslo a orestujte na něm slaninu s cibulí a jablky.
Přidejte játra a osmažte. Podlijte vínem, přidejte bobkový list, osolte, opepřete a vařte, dokud se víno nevypaří.
Směs podlijte vodou a nechte dusit, aby játra změkla. Vyndejte bobkový list a rozmixujte mixerem. Vmíchejte smetanu a nahrubo nasekané ořechy. Paštiku nalijte do formy a její povrch zalijte rozpuštěným máslem.