Jednoduché a dobré jídlo, u kterého využijte zbytky kuřecího masa a zeleniny.
Příprava: 50 minut
Náročnost: **
Cena za porci: 28 Kč
Suroviny na 4 porce
– 300 g rýže
– 2 kuřecí stehýnka
– 2 kuřecí křidélka
– 100 g červených fazolí
– 1 malá cuketa
– 200 g mražené zeleniny (mrkev, hrášek, květák, fazolky)
– 1 červená cibule
– kmín
– sladká paprika
– tymián
– sůl, pepř
– zeleninový vývar
– sezamový olej
– 1 lžička sojová omáčky
Postup
1. Uvařte rýži a zvlášť fazole. Do tlakového hrnce dejte vařit stehýnka a křidélka. Až bude maso měkké, oberte jej.
2. Na oleji osmahněte mraženou zeleninu, nakrájenou cibuli a cuketu, i červené fazole. Přilijte trochu zeleninového vývaru a poduste. Nakonec přidejte sojovou omáčku, sůl a pepř.
3. Rýži, zeleninu a maso smíchejte, a podávejte.