Zpestřete si jídelníček výjimečným rizotem s krevetami, škeblemi, rajčaty a česnekem.
Příprava: 35 minut
Náročnost: ***
Cena za porci: 72 Kč
Suroviny na 4 porce
– 250 g rýže arborio
– 400 ml kuřecího vývaru
– 250 ml bílého vína
– 200 g mušlí
– 200 g škeblí
– 100 g sépií
– 100 g vyloupaných krevet
– 400 g rajčat
– 10 stroužků česneku
– 1 cibule
– 1 lžíce olivového oleje
– 1 lžíce másla
– sůl, pepř
Postup
1. Očistěte mořské plody, nakrájejte cibuli a rozmačkejte česnek.
2. V hrnci na rozpáleném oleji orestujte česnek s cibulí. Přidejte mořské plody a orestujte, pak vsypte rýži. Vmíchejte nakrájená rajčata a víno. Vařte, dokud se víno neodpaří, pak začněte postupně podlévat vývarem. Až rýže změkne, ochuťte solí, pepřem a přidejte lžíci másla.