Suroviny na 4 porce:
4 lž. kvalitního rostlinného oleje
2 housky
4 lž. másla
1 lžič. čerstvě mletého černého pepře
4 stroužky česneku
1,6 l vody
1 kostka zeleninového vývaru Maggi
2 kostky Masoxu
4 střední cibule
4 tavené sýry Apetito
200 g goudy či eidamu
Postup:
1. Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli‚ zalijeme vývarem z bujónu a masoxu‚ přidáme tavené sýry, 2 stroužky česneku nakrájené na plátky‚ osolíme‚ opepříme a necháme povařit. Odstavíme a do polévky namačkáme zbylý česnek.
2. Na másle opečeme pokrájené housky a přendáme je na talíře. Každou porci zalijeme horkou cibulovou polévkou a bohatě zasypeme strouhaným sýrem. Před podáváním ještě dozdobíme sušenou či čerstvou petrželkou nebo libečkem.